عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید اگرچه به تشکیل وزارت بازرگانی انتقاداتی وارد است اما تشکیل این وزارتخانه مسئولیت پذیری بخشهای مختلف را افزایش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره مزایا و معایب تشکیل وزارت بازرگانی، گفت: تشکیل وزارت بازرگانی از یک سو میتواند تمرکز در دو بخش تولید و بازرگانی را افزایش دهد و از سوی دیگر از آنجا که گستره فعالیت وزارت صنعت، معدن و تجارت داخلی و خارجی پهنه وسیعی از اقدامات است با تشکیل این وزارتخانه تمرکز بهتری بر تمامی حوزهها ایجاد شده و تصمیمات مناسبت تری گرفته می شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: تشکیل وزارت بازرگانی مسئولیت پذیری بخشهای مختلف را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه باید دید با تشکیل وزارت بازرگانی آیا بازار ساماندهی میشود، اظهار کرد: اگر دولت بتواند پس از تشکیل وزارت بازرگانی بازار را کنترل کرده و سامان دهد، میتوان نتیجه گرفت تشکیل این وزارتخانه اثر مثبتی بر رفع نیازهای مردم و کاهش بی نظمی ها در بازار و قیمت گذاری دارد.
نگاه حرفه ای به تجارت با تشکیل وزارت بازرگانی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با تشکیل وزارت بازرگانی به حوزه تجارت با یک نگاه تخصصی و حرفهای توجه میشود.
پورابراهیمی در تشریح معایب تشکیل وزارت بازرگانی، گفت: در گذشته تلاش ها و زحمات های بسیاری صورت گرفت تا با ادغام وزارت صنعت و بازرگانی متولی بخش تولید و خدمات یک دستگاه باشد اما در حال حاضر با تشکیل وزارت بازرگانی تمام این تلاشها بینتیجه میماند.
حاکمیت نگاه بخشی بر اقتصاد کشور با تشکیل وزارت بازرگانی
وی با بیان اینکه با تشکیل وزارت بازرگانی نگاه بخشی بر اقتصاد کشور حاکم میشود، ادامه داد: وجود یک متولی برای ساماندهی و رسیدگی به بخش تولید دلیل ادغام وزارت صنعت و معدن و بازرگانی بود تا یک فرد پاسخگو باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: با تشکیل وزارت بازرگانی این وزارتخانه به دنبال تجارت است و وزارت صنعت نیز تولید را پیگیری میکند در واقع یک حلقه متصل به دو بخش منفصل تبدیل میشود و چالشهای قبلی مجدد به اقتصاد تحمیل خواهد شد.
وی اظهار کرد: براساس اقتصاد مقاومتی سیاستهای بازرگانی باید از تولید تبعیت کند حال آنکه با تشکیل وزارت بازرگانی این امر محقق نمی شود و به تولید توجهی نشده و بازار و قیمتها مبنا قرار می گیرد.
پورابراهیمی با بیان اینکه با تشکیل وزارت بازرگانی به ظرفیت تولید داخل توجه نمیشود، ادامه داد: با تشکیل وزارت بازرگانی این بخش با هدف کاهش قیمتها واردات بسیاری انجام می دهد از سوی دیگر صادرات را نیز بدون توجه به نیاز داخل، تولید و ... صورت می گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رفتار بخش بازرگانی تولید را تحت تاثیر قرار می دهد، تصریح کرد: در گذشته در بخش کشاورزی علیرغم تولید محصولات کافی واردات زیادی انجام می گرفت که علت آن وجود وزارت بازرگانی بود.